Towarzystwo Kultury Czynnej

Mimo bariery językowej rozumieliśmy się doskonale. Uczestnicy najwyżej ocenili trening zmysłów, a w tym zmysł smaku. Może dlatego, że w głównej roli „wystąpiły” słodkie pianki? Trzeba było je dotknąć i powąchać wyłączając zmysł wzroku a na koniec posmakować… niewielu dotarło do końca ćwiczenia… zapach i konsystencja pokonały niecierpliwych.

Po słodkościach relaksowaliśmy mięśnie posturalne by na zakończenie zajęć sprawdzić poziom wzajemnego zaufania relaksując kolegów i koleżanki w ćwiczeniu „wahadło”.

Zajęcia relaksacyjne odbyły się w ramach projektu Pod Wrocławska Parasolką UNICEF- Klub Odkrywców Sztuki i Tradycji ZUSTRICZ dofinansowanym ze środków Funduszu Narodów Zjednoczonych na Rzecz Dzieci (UNICEF).

Cykl 10 spotkań poprowadziła trenerka technik relaksacyjnych Justyna Piotrowska.

Leave A Reply:

*

Skip to content